BLOG

La importancia de la eficiencia energética y otros consejos para ahorrar energía

a.jpg

Si algo ha evolucionado positivamente en el área de energías, es la toma de conciencia en torno al uso de recursos. De un tiempo a esta parte, pensamos de una manera más sostenible e incrementamos el aprovechamiento de fuentes energéticas renovables y de poco impacto ambiental. Sin embargo, sigue siendo un campo complejo en el que emergen nuevos conceptos cada día. Uno de esos que nos acompaña desde hace algunos años es el de eficiencia energética. Se trata de la maximización en el uso adecuado de nuestra energía para minimizar costes a nivel general. Es decir, no solo en nuestra factura sino en todo el sistema de suministro.

¿Cómo conseguir información de las comercializadoras?

Al respecto, tomar una decisión en este ámbito se ha convertido en un elemento de marketing para las empresas comercializadoras. Puedes acceder a cualquiera de ellas y recibir información al respecto. Imaginemos que tienes una cuenta con Holaluz o EDP, pues nada más sencillo que marcar el teléfono de Holaluz, EDP o cualquier otra para solicitar información sobre planes para gestionar la certificación correspondiente. Si quieres más información sobre teléfono de Iberdrola, Holaluz o EDP puedes seguir el siguiente enlace: ://www.serviciosluz.com/edp/telefono/.

Con respecto a eficiencia energética

La simple intuición funciona para comprender que hablamos de mejorar el consumo para disminuir el impacto financiero y sistémico. Se trata de una acción dirigida fundamentalmente a optimizar el servicio, a través de pequeños gestos que ahorran y disminuyen fugas o excesos. Veamos algunos conceptos asociados al tema:

-Certificación de eficiencia energética. Antes de contar con el servicio, toda empresa comercializadora debe constatar que tus instalaciones se encuentran en óptimas condiciones. Para eso debes presentar el certificado de eficiencia energética.

-La valoración con respecto a ese tema la realizan especialistas que puedes contratar libremente según tu elección personal.

-La certificación se realiza asumiendo que existen condiciones formales óptimas es decir un nivel de consumo y de calidad de las instalaciones apropiado. Esto garantiza que no se presentaran fallas en el momento de suministrar el servicio y que los riesgos son mínimos.

Consejos para mejorar tu desempeño energético

Este es un campo muy amplio en el que puedes gestionar diversas acciones. Muchas simplemente se atienen al sentido común es decir, a la capacidad de comprender que existe un comportamiento adecuado y lógico. Apagar luces innecesarias, mejorar ambientes aprovechando ventajas de la estructura, colocar sensores de movimiento para que apague o enciendan aparatos, gestionar tarifas con descuentos particulares. Así mismo, instalar luces led, mejorar el aislamiento climático, considerar nuevas fuentes de energía, pensar en sistemas integrados con suministro de energía alternativa, en fin la creatividad se impone.

Verificar las mejores tarifas

Es una tarea relativamente sencilla en la que los comparadores pueden darte la ayuda necesaria. Pero debes valorar el coste de dar de baja el servicio y establecer su viabilidad. Para ello puedes entrar en las páginas de las comercializadoras como por ejemplo en el sitio sobre dar de baja la luz Endesa, Podo o Repsol, donde encontrarás información. Entonces, dar de baja la luz con Endesa o Repsol representará un gasto que debes evalua

Propera casa passiva al Moianès

exterior-v03.jpg

Aquesta és la imatge de la propera Casa Passiva que construirem al Moianès. Ja tenim el projecte acabat i en els propers dies començarem la fonamentació...Com sempre, tota la part de fusta la farem amb l'empresa Farhaus. Ja sabeu que les cases passives son cases amb una demanda energètica extremadament petita (menys de 15 kWh/m2any) i, per tant, amb un consum energètic quasi bé nul. Ens cal una nova mentalitat. Hem d'implicar-nos en la lluita contra el canvi climàtic i la protecció de lo natural.

Nova Casa Passiva a Gironella

Hola!... Ja tenim imatges de la nova casa passiva que estem construint a Gironella. Després de la preparació de la fusta a taller, en tant sols 4 dies l'empresa Farhaus ens deixarà muntats els panells estructurals a la parcel·la. Amb la meitat de temps del que seria habitual, tindrem una casa passiva, molt més eficient i confortable que una casa convencional.   

Residència Universitària Unihabit Ciutat Vella

Amb aquesta segona entrega de fotografies de l'Adrià Goula ja tenim el reportatge complet de la residència d'estudiants Unihabit de Ciutat Vella. A part de les imatges de les habitacions que ja vàrem pujar a l'anterior entrada hi trobareu imatges dels espais comuns tant interiors com exteriors: l'accés pel passatge des del carrer Joaquim Costa, el pati comunitari, la sala d'esta-menjador, la recepció i la sala d'estudi. Esperem que gaudiu del resultat tant com nosaltres!!

Per fi les primeres imatges de la residència d'estudiants que hem fet a ciutat vella

Per fi hem acabat la primera sessió de fotos de la nova residència d'estudiants Unihabit a Ciutat Vella, Barcelona.  El magnífic fotògraf Adrià Goula ens ha entregat les primeres imatges de les habitacions. Aquí us deixem les que més ens han agradat. Crec que hem aconseguit crear el que volíem: una atmosfera acollidora i a la vegada fresca i senzilla. Hi ho hem fet amb recursos i tècniques sostenibles: finestres de fusta d'alta eficiència, vidres amb cambra d'argó, aïllament tèrmic exterior SATE, paviment natural amb segell "Cradle to Cradle" , ventilació amb recuperació de calor, entre altres recursos. Esperem que gaudiu de les imatges, i si mai torneu a estudiar, ja sabeu on anar!

Una Casa Per Estudiants

Em fa il·lusió compartir-vos unes imatges virtuals de la residència d'estudiants que estem aixecant al costat del MACBA a Barcelona. Es tracta d'un edifici vell i oblidat al mig de les illes del Raval, pràcticament invisible des del carrer però que s'organitza a l'entorn d'un pati interior propi fantàstic. El concepte de la residència és també especial, ja que, més que una residència al ús, es tracta de repensar-ho com una autèntica Casa d'Estudiants. Un ambient familiar, participatiu i tranquil on els estudiants siguin part activa en les tasques quotidianes i esdeveniments comuns alhora que trobin el silenci i la tranquil·litat per focalitzar-se en els seus estudis...Les imatges son de l'habitació tipus i de la sala-estudi de planta baixa amb el pati comú al fons.

Habitatges per universitaris a Gràcia

Ja tenim les fotos de la rehabilitació que hem dut a terme al carrer Sant Salvador de Gràcia. Es tracta d'una intervenció en un edifici de 1936 per adaptar-lo a les necessitats dels estudiants universitaris actuals. L'edifici és de empresa Unihabit que és qui gestiona els lloguers . Crec que hem aconseguit crear uns habitatges amb un ambient agradable i alegre, i al mateix temps amb una estètica senzilla i econòmica. 

La Casa Passiva de l'Alzina Acabada

Us compartim unes imatge de la Casa Passiva de l'Alzina pràcticament enllestida. Es tracta d'una casa, però també un taller per un pintor i una sala d'estar-menjador pels alumnes d'una escola de dansa. L'edifici es troba al costat d'un antic galliner transformat en un gran espai de dansa. Es tracta d'una rehabilitació-ampliació d'una antiga construcció en pedra en la que s'hi ha col·locat a sobre una casa de fusta passiva (consum pràcticament zero).  Espero que gaudiu de les imatges!